Nevídané trendy obkladů a dlažeb

0
4
Reklama

Vintage dlažby, skleněné či kovové mozaiky nebe bezespárové geometrické plochy? Svět obkladů a dlažeb narostl do rozměrů, které dávno pokořili hranice klasických jednobarevných praktických dlaždic. Svět obkladů a dlažeb narostl do rozměrů, které dávno pokořili hranice klasických jednobarevný praktických dlaždic. Jaké jsou tedy nejaktuálnější trendy a možnosti těchto povrchů? Jaké jsou tedy nejaktuálnější trendy a možnosti těchto povrchů?

Odolnost a hygienická stránka byly vždy přívlastkem obkladů. Nejdelší krok však v poslední době udělali z hlediska designu. Nejdelší krok však v poslední době udělali z hlediska designu. Do krásy vyrostlo několik výrazných trendů. Do krásy vyrostlo Několik výrazných trendů. Víte, které to jsou? Víte, které to jsou? Prvním jsou vintage obklady a dlažby. Prvni jsou vintage obklady a dlažby. Víceméně jednoduché tvary cementových, keramických nebo cementově-mramorových dlaždic vynikají secesními či florálními vzory. Víceméně jednoduché tvary cementových, keramických nebo cementových-mramorových dlaždic vynikají secesními či florálními vzory. Jejich kombinováním a seskupováním získá interiér klasický nádech, zapadnou však i do moderního prostoru. Jejich kombinovaných a seskupováním získá interiér klasický nádech, západního však i do moderního prostoru. Z jiného soudku jsou geometrické barevné variace. Z jiné soudku jsou geometrické barevné variace. Při použití v obývacím pokoji nebo dětském pokoji budou působit svěže a rádi se ohřejí jednoduchými ovčími běhouny. Při použití v obývacím klidu nebe dětském pokoji budou působit sveže a rádi se ohřeje jednoduchými ovčími Běhoun. V kategorii mozaik stojí za pozornost netradiční materiály jako sklo, kov či mramor, nezaostávají ani "neokoukané" tvary. V kategorii mozaik stojí za pozornost netradiční materiály jako sklo, kov či mramor, nezaostávají ani "neokoukané" tvary. Po troše hledání vás okouzlí kulaté, šestiúhelníkové nebo i zcela atypické formy. Po Trost hledání vás okouzlit kulaté, šestiúhelníkových nebe i zcela atypické formy. Na místě kuchyňské zástěny mohou působit elegantně nebo i hravě. Na místě kuchyňské zástěny MOHOU působí elegantně nebe i hravě. Minimalisté si přijdou na své při na první pohled nenápadných jednobarevných obkladech, na které stačí zasvítit ve správném úhlu nebo po nich projít rukou a odhalí se vám umělecké vzory a struktury. Minimalista si přijdou na své při na první pohled nenápadných jednobarevný obkladech, na které stačí zasvítil ve správě úhlu nebe po nich proj rukou a odhalí se vám umělecké vzory a struktury.

Skleněné mozaiky značky Original Style s jemnou strukturou a odstíny v přírodních tónech se budou vhodně doplňovat s dřevem. Jsou snadno omyvatelné, a proto hravě vyplní prostor například kuchyňské zástěny. Jsou snadno omyvatelné, a proto hravě vyplní prostor Například kuchyňské zástěny.

Hravé barvy a jednoduché geometrické vzory kolekce Arch značky Popham design lze vyskládat do ruzne tvarů díky inverzním půlkruhem. Nový život vnesou do kuchyní, koupelen či na terasu. Nový život vnese do kuchyní, koupelen či na terasu.

Elegantní geometrie obkladů a dlažeb z kolekce Backgammon značky Popham design působí hravě a zároveň vkusně doplní moderní nebe Skandinávský interiér. Vybrat si lze z různých barev. Vybrat si lze z různě barev.

Jak na skleněnou mozaiku?

Sklo je nenasákavý materiál s relativně velkými objemovými změnami, proto je třeba při jeho lepení použít lepidlo vyšší klasifikace C2TES1, jako například SikaCeram ® -255 Starflex. Sklo je nenasákavý materiál s relativně velkého objemové změny, proto je třeba při jeho lepení použít lepidlo vyšší klasifikace C2TES1, jako třeba SikaCeram ® -255 Starflex. Při výběru lepidla je důležité myslet i na jeho barvu. Při výběru lepidla je DŮLEŽITÉ myslet i na jeho barvu. Vhodné je lepidlo v bílé verzi, které obsahuje bílý cement, díky čemuž sklo nezmění barevný odstín. Vhodné je lepidlo v bílé verzi, které obsahuje bílý cement, díky čemuž sklo nezmění barevný odstín. Jelikož se mozaika lepí do tenkého lože, při přípravě podkladu třeba důsledně dbát na jeho rovnost. Jelikož se mozaika lepí do tenkého lože, při přípravě podkladu třeba důsledně dbát na jeho rovnost. Silným trendem při spárování skleněné mozaiky jsou epoxidové spárovací hmoty (např. SikaCeram ® Epoxy Grout). Silným trendem při spárování skleněné mozaiky jsou epoxidové spárovací hmoty (např. SikaCeram ® Epoxy Grout). Jejich předností je lepší údržba, hygiena, jakož i vyšší kvalita. Jejich předností je lepší údržba, hygiena, jakož i vyšší kvalita. Nabízejí také širší designové možnosti při výběru barev. Nabízejí takové širší designové možnosti při výběru barev. Dostupné jsou perleťové odstíny, ale i transparentní verze. Dostupné jsou perleťové odstíny, ale i transparentní verze. Při samotném spárování se používají různé metody zahlazování a čištění spár. Při vlastní spařování se používají různé metody zahlazování a čištění spár. Důležité je používání speciálního nářadí, jako jsou pryžové stěrky a čističe spár (SikaCeram ® Epoxy Remover). Důležité je používání speciálního nářadí, jako jsou pryžové Stěrky a čističe spár (SikaCeram ® Epoxy Remover).

Reklama