Reklama
Ani vy si neumíte představit den bez voňavé šálku espressa? Vyberte si kávovar, který dokáže vytvořit pravou „cremu“ jako v italské kavárně.
Chuť a vůni pravého italského espressa ovlivňuje mnoho faktorů. Koupě pákového kávovaru ještě ideální výsledek nezaručí. Důležitá je jeho kombinace s kvalitní kávou čerstvě umletou v přiměřené tloušťce a správně natištěnou do páky pomocí tamperu.
Smíchání aromatických olejů kávy s horkou vodou a vzduchem pod silným tlakem vytvoří na povrchu espressa charakteristickou „cremu“. K úplné dokonalosti dotáhnete přípravu kávy s předehřátou silnostěnnou šálkem z porcelánu se zúženým dnem.
Káva z trysek plynule stéká po stěnách v kónickém tvaru, čímž podporuje tvorbu krémové vrstvy. Podle slov baristy má káva nejsilnější účinek pokud ji vypijete do dvou minut od jejího přípravy.
Předtím, než se rozhodnete pro koupi kávovaru, ujasněte si vaše očekávání. Jakou kávu máte rádi? Kolik káv denně vypijete? Kolik času chcete při přípravě kávy strávit?A v neposlední řadě i jakou částku jste ochotni do domácí přípravy kvalitní kávy zainvestovat?
Reklama