Jak milovat svůj ne až tak perfektní domov

0
17
Reklama

Asi to všichni znáte – vodovodní kohoutek kape, skříně jsou příliš malé, kuchyň potřebuje nový nátěr. Zkrátka, naše domovy nejsou dokonalé a každému z nich by pomohlo co to vylepšit.

Ať už jste se přestěhovali do nového, neznámého domu nebo žijete roky v prostoru, ze kterého jste unavení, tady jsou jednoduché triky, jak navrátit svému domovu opět ten pověstný výraz „sladký“.

1 – Vyplňte místa, které nesnášíte, věcmi, které milujete. Například staré tapety můžete překrýt rodinnými fotografiemi.

2 – Nepodceňujte sílu pokojových rostlin. Květy mohou přinést život do nudného prostoru. Navíc četné studie ukázaly, že kousek zeleně zlepší vaše zdraví a pohodu.

3 – Opravte menší nedostatky. Během víkendu zkuste opravit některé maličkosti, ať už je to uvolněný šroub, kabel a podobně. Budete se cítit mnohem lépe.

4 – Zkuste použít pořadač. Pokud se vám prostor na bydlení zdá příliš malý pro vaše každodenní potřeby, pak pořadač například na noviny a časopisy, v předsíni na klíče či rukavice, v ložnici na šperky i brýle snadno a jednoduše prostor v domě uklidí a zvětší .

5 – Kupte levné polštáře. Ať už barevné nebo ne, podle toho, jaké se vám hodí, jsou útulné a okamžitě osvěží váš gauč. Zejména, pokud si nemůžete v současnosti pořídit nový.

6 – Vytvořte konverzační prostory. Například v obývacím pokoji je samozřejmostí ve většině domácností, že vše sezení směřuje čelem k TV. Vy však můžete mít alespoň malý koutek vyskládaný jen třeba ze dvou židlí, případně taburetů, který bude vhodný pro malé konverzace a utužení vztahů v rodině či v kruhu přátel.

7 – Pozvěte na návštěvu sousedů. Pokud máte nové bydlení, můžete se v prvních měsících cítit osaměle a nepříjemně jen kvůli tomu, že váš domov představuje symbol vaší (dočasné) izolace. Proto zorganizujte večírek nebo noc her a vyplňte vaše prostory zábavou a smíchem.

8 – Ustieľajte si postel. Tato jednoduchá úloha dokazuje, že den začínáte vykročením tou správnou nohou. Plus výzkumy tvrdí, že stlaní postele si pomáhá vytvářet ty správné návyky po celý den.

9 – Jděte na procházku nebo jízdu autem. Pokud se necítíte dobře mezi čtyřmi stěnami, pomáhá alespoň na chvíli se nadýchat čerstvého vzduchu. Případně prozkoumejte vaše město, možná objevíte kavárnu, restauraci či knihkupectví, kde se budete cítit jako doma.

10 – Zaměřte se na to pozitivně. Jste zklamaní, že nemáte myčku nádobí? Ukázalo se, že ruční mytí nádobí může být zdravější pro vaše děti. Nedostatek světla v ložnici?Nevadí! Podporuje skvělý noční spánek. Chybí vám jídelna? O to méně prachu a nepořádku.

vankuse-ikea

 

Reklama