TOP 5 klášterů světa

0
9
Reklama

Představte si bydlet ve starověkém klášteře. Když všude kolem ještě cítit závan minulosti a atmosféru starých časů?

Následujících pět světových hotelů bylo vytvořeno na místech, o jakých by se vám ani nesnilo.

Castel Monastero, Siena, Itálie

Castel Monastero se nachází v kopcích v Chiantishire v Toskánsku. V 11. století to byl klášter, pak hrad, následuje venkovské sídlo pro šlechtu a nakonec je to hotel. Jsou zde lázně, které zahrnují bazény s mořskou vodou, hammam a finskou saunu.

 Parador de Santo Estevo, Galicia, Španělsko

V zelených dubových a kaštanových lesích a v blízkosti kaňonu Sil River Canyon leží klášter Santo Estevo Monastery. Jeho vznik se datuje kolem 6. až 7. století.Momentálně je to hotel, který má 77 pokojů. Skládá se ze tří klášterů – románského, gotického a renesančního – a  restaurace, která vyrostla na místě bývalých stájí a která nabízí místní speciality včetně chobotnice. K dispozici jsou zde i lázně v kamenné sklepě a prohlídky kostelů a klášterů.

Hotel Monasterio, Cuzco, Peru

Cusco Hotel Monasterio, původně postavený v roce 1592, je velkým vstupním bodem do Machu Picchu. Hotel, který patří do skupiny Belmond, spolupracuje s vlakem Belmond Hiram Bingham, který hosty zaveze až do posvátného údolí a zahrnuje tak prohlídku s průvodcem a odpolední čaj. Pro prohlídce mohou návštěvníci navštívit lázně.

5-najlepsich-svetovych-hotelov-v-klastoroch-3

Monastero Santa Rosa, Conca dei Marini, Itálie

Jeden z nejmenších, klášter Monastero Santa Rosa se stal boutique hotelem. Ležící na útesu má 20 pokojů, bazén, terasovité zahrady a lázeňský labyrint, který patří mezi nejlepší na pobřeží.

Villa San Michele, Florencie, Itálie

Villa San Michele je renesanční klášter, jehož vznik se datuje do 15. století. Fasáda nese podpis slavného Michelangela. K dispozici je zde i apartmán pojmenovaný po něm. K hotelu patří zahrada s citronovníky, o kterou se někdy starali františkánští mniši. Hotel také nabízí bazén s barem, kvalitní restauraci a kuchařskou školu.

5-najlepsich-svetovych-hotelov-v-klastoroch-5

Reklama