Kuchyňský dřez,maličkost?

0
14
Reklama

Ať už rekonstrukce nebo nové zařizování hnízdečka s sebou přináší nejen designérské, ale i praktické rozhodnutí. My vám přinášíme několik rad jak nezapomenout i na takovou „maličkost“, jakou je správný výběr kuchyňského dřezu. Statistiky ukázaly, že až 80% práce v kuchyni se kroutí právě kolem dřezu, tak proč si toto místečko neudělat ideálním?

Na co všechno je třeba při výběru myslet:

• Materiál – na trhu je mnoho možností. Stará dobrá klasika, jakou je nerez, keramika, tvrzené sklo, smalt nebo míchaný materiál? Všechny jsou praktickým a stylovým výběrem. Jsou snadno udržovatelné a odolné vůči poškrábání a vysokým teplotám kuchyňského nádobí.

• Hloubka – ano i na takové drobnosti záleží. Aby se vám ideálně pracovalo, hloubka umyvadla by měla být 18 až 20 centimetrů. Vše však záleží na vašem pohodlí. Možná upřednostníte hlubší vaničky z důvodu množství velkých hrnců nebo naopak ty mělčí, protože jste nižšího vzrůstu a nechcete se s nádobím vykoupat i vy.

• Single? Double? – V rámci menších prostor je vhodné volit tzv. Jednodřezy, případně s okapem. Pokud si však váš prostor může dovolit více, praktičnost dvojitých dřezů při větším vaření jistě oceníte.

• Baterie a odtoky – možnostmi jsou dnes páčky, kohoutky nebo dotykové senzory a vy si můžete vybrat to, co vám přesně sedne. A pokud jste v amerických filmech obdivovali drtiče odpadu, dnešní rozměry a jednotný 3,5 centimetrový průměr odpadů kuchyňských dřezů umožní jeho snadnou instalaci iv našich podmínkách.

• Doplňky – aby to iv kuchyni vypadalo stylově, k dřezem můžete doplnit na míru vyráběné cedníky, prkénka nebo různé košíky na odkapávání nádobí.

2408722800396984533dov36h8c

Reklama