Malá zahrada a bazén

0
269
Reklama

Toužíte po letním čvachtání, ale stále vám v hlavě vrtá to, že máte na radovánky v bazénu příliš malou zahradu? Pár tipů, jak ho tam přece jen vměstnat, tu pro vás máme.

Oklamejte (ne) přítele

O optickém pracování s prostorem už určitě co – to víte, ale zamysleli jste se nad tím i ve spojení s bazénem? Právě ten správný materiál, který použijete na jeho stěny, mu dodá opticky mnohem větší rozměry, po kterých tak toužíte. Modrá barva zde funguje stoprocentně. Ať už na zvýraznění hloubky bazénu nebo při použití na jeho stěnách.Například modrá mozaika v rozdílných tónech bude pracovat ve váš prospěch také jakož i fólie se zrcadlovým odrazem.

Odstupňujeme to

Modrá barva potvrdí dojem rozšíření bazénu, na jeho hloubce však můžete zapracovat postupným odstupňováním jednotlivých částí bazénu směrem dolů. Je jen na vás, jak hluboko jste odhodláni kopat. Více levelů můžete vytvořit i díky padajícím kaskádám z jednoho bazénu do druhého, popřípadě z vaší milované vířivky, kterou již na zahradě máte. A pokud jste dosud sklon vaší zahrady vnímali jako velkou nevýhodu, zkuste se inspirovat tzv. nekonečnými bazény, které vytvoří úžasnou atmosféru.

Propojení s okolím

Nejvíce prostoru získáte v případě pořádně promyšleného rozložení centimetrů tak, jak to děláme iv menších interiérech. V zahradě můžete zvážit propojení vodních ploch se rostlinnými. Své oblíbené záhony nechte zavlažovat těsně u okraje bazénu, v něm pak vytvořte sedací prostor tak, abyste během osvěžujícího koupání bylo dosaženo například na bar s nápoji nebo měli pod kontrolou ohniště či gril. Dalším, opravdu skvělým řešením je jednu ze stěn bazénu spojit se stěnou domu. Získáte tak cenné centimetry navíc a také výhodu pozorovatele, protože vaše ratolesti se vám budou hrát doslova po nosem (oknem).

ci_simmons-011514-a.jpg.rend.hgtvcom.966.690

Reklama