Reklama
Potřebujeme:
- 8 až 10 zelných listů
- 1 sáček rýže
- 1 až 2 stroužky česneku
- 300 g vepřového masa
- 1 vejce
- 1 lžičku drceného kmínu
- 2 lžičky mleté červené papriky
- 2 lžíce sladkého kečupu
- 1 lžičku soli
- olej
- sůl
- pepř
Na omáčku:
- olej
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1 malý rajský protlak
- 2 lžíce kečupu
- podle potřeby vodu k ředění (případně vývar nebo i pivo)
- sůl
- pepř
Postup:
- 1.Zelné listy povaříme v osolené vodě 3 až 5 minut. Vyjmeme a položíme na čistou utěrku.
- 2.Rýži uvaříme ve slané vodě, vyjmeme z kapsy a necháme mírně vychladnout. Přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, vejce, kmín, mletou sladkou papriku, kečup, sůl a pepř a promícháme.Mäsovou směsí naplníme zelné listy a dobře jejich srolujeme.
- 3.Připravíme omáčku: Na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, kečup, sůl, pepř a podle potřeby zředíme vodou nebo vývarem.
- 4.Rolky převážeme kuchyňskou nití, vložíme do vymazaného pekáče těsně vedle sebe a zalijeme rajčatově-cibulovou omáčkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 ° C asi 45 minut. Zelné rolky podáváme s čerstvým chlebem. Chutnají teplé i studené.
Reklama