Reklama
Potřebujeme:
- 4 kachní stehna
- čočka
- 4 stroužky česneku
- masový vývar
- petrželka
- sůl
Postup:
- 1.Troubu vyhřejeme na 160 ° C. Kachní stehna omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a uložíme do zapékací mísy. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pomalu pečeme a během pečení podléváme výpekem.
- 2.probrat čočku propláchneme studenou vodou a zalijeme teplým masovým vývarem. Osolíme, přidáme oloupané stroužky česneku a uvaříme ji do měkka.
- 3.Na talíř dáme uvařenou čočku, zapečené kachní stehno, vše pokapeme výpekem z pečení a dozdobíme lístky petrželky.
- 4.TIP: Přílohu ze čočky si můžete připravit už den předem, na Štědrý den budete mít méně práce.
Reklama