Reklama
Potřebujeme:
- 2 uzené kolena
- 1 mrkev
- 2 stonky celeru
- 1 cibuli
- 1 oranžovou dýni (1,5 kg)
- několik větviček čerstvého tymiánu
- 5 bobkových listů
- 6 lžic meruňkového džemu
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
- 1.Uzené koleno dáme spolu s mrkví, se stonkovým celerem a s cibulí pokrájenou na větší kousky do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme do varu. Snížíme teplotu a vaříme, dokud maso není téměř měkké.
- 2.Troubu předehřejeme na 190 ° C. Dýni zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Dáme do pekáče. Osolíme a opepříme, pokapeme olejem a pečeme 25 až 30 minut.
- 3.Když se maso začne oddělovat od kosti, vyjmeme ho z hrnce, odstraníme kůži a přebytečný tuk a poodkrajujeme ve velkých kusech.
- 4.Maso přidáme k dýni spolu s větvičkami tymiánu a bobkovým listem. Džem smícháme s 3 až 4 lžícemi horké vody, ve které jsme vařili šunku. Touto směsí potřeme maso a dýni. Pekáč dáme zpět do trouby a pečeme ještě 15 minut.
- 5.Servírujeme s dušeným kapustou nebo s různými druhy listových salátů
Reklama