Reklama
Potřebujeme:
- 1 lilek
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 snítka rozmarýnu
- hrst rukoly
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 500 g tofu
- 4 housky se slunečnicovými semínky
- 4 lžíce jogurtovo-česnekové omáčky
- sůl
Postup:
- 1.Lilek, papriku a cuketu, rozmarýn a rukolu omyjeme a osušíme. Lilek nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Posypeme solí a necháme 10 minut odstát. Pak je osušíme papírovou utěrkou.
- 2.Z papriky odstraníme jádřinec a dužinu nakrájíme na široké pásky. Cuketu nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Zeleninu dáme do mísy, smícháme s lžící olivového oleje a přendáme na grilovací podnos.
- 3.Z rozmarýnu otrháme jehličky a nadrobno jejich nasekáme. Smícháme s octem a trochou soli a odložíme bokem.
- 4.Tofu nakrájíme na 4 plátky, osušíme a pokapeme 2 lžícemi olivového oleje.
- 5.Na rozpáleném grilu krátce opečeme housky překrojené na polovinu. Zeleninu a tofu na grilovacím podnose dáme na gril. Tofu grilujeme z každé strany asi 4 minuty, zeleninu asi 8 minut.
- 6.Spodní polovinu housky natřeme jogurtovo-česnekovou omáčkou, na to uložíme rukolu a grilované tofu. Grilovanou zeleninu smícháme s rozmarýnovou-balzámová marinádou a dáme ji na tofu. Zakryjeme horní polovinou housky.
Reklama