Reklama
Potřebujeme
- 300 g lososa (filet)
- sůl
- koření
- 20 g medu
- 2 fíky
- 1 čínské zelí
- 50 g sojové omáčky
- 2 polévkové lžíce wasabi pasty
- 4 polévkové lžíce tatarské omáčky Hellmann ‚s
- 2 hamburgerové housky
- 1 limetka
- 20 g černého kaviáru
Postup
- 1.Filet z lososa rozdělte na dvě porce, posolte, opepřete a zhruba 3-4 minuty pečte na pánvi. Potom pánev vypněte, potřete povrch lososa medem a nechte ho na rozpálené pánvi dopéct.
- 2.Fíky omyjte, rozkrájejte na plátky a opečte je na pánvi. Jakmile začnou voní, přidejte med s troškou másla a ještě chvilku opékejte tolikrát až budou medem potřené všechny plátky.
- 3.Čínské zelí nakrájejte na tenké proužky, osmažte je na rozpáleném másle a přidejte sójovou omáčku. Opékejte, dokud zelí nezměkne.
- 4.Smíchejte tatarskou omáčku s wasabi pastou a vytvořte omáčku, kterou dochuťte limetkovou šťávou.
- 5.Opečte si hamburgerové Žemly z vnitřní strany.
- 6.Na spodní část opečené housky naneste připravenou tatarskou omáčku s wasabi pastou, přidejte zelí, položte plátek lososa, na kterém vyskládejte fíky, kaviár a položte vrchní stranu housky s velkou porcí wasabi tatarské omáčky.
Reklama