Půlnoční salát

0
17
Reklama

Potřebujeme:

  • 300 g červené řepy
  • 300 g brambor
  • 150 g bulvy celeru
  • 400 g uzené šunky
  • 1 jablko
  • 2 lžíce citronové šťávy
  •  60 g sterilovaných okurek
  • 300 g kyselých ryb v nálevu (například baltské sledu)
  • 80 g majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 50 g smetanového jogurtu
  •   2 lžíce kaparů
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • půl svazku čerstvého kopru
  • trochu čerstvého křenu

Postup:

  1. 1.Červenou řepu povaříme 50 až 60 minut ve vroucí osolené vodě, necháme vychladnout a oloupeme. Brambory i se slupkou omyjeme a ve vroucí osolené vodě 20 až 25 minut povaříme. Scedíme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Červenou řepu i brambory nakrájíme na kostičky.
  2. 2.Očištěný celer nakrájíme na tenké proužky a šunku na kostičky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec, dužinu nakrájíme na tenké plátky a v misce smícháme s citronovou šťávou. Okurky nakrájíme na proužky a okapané ryby na větší kostky.
  3. 3.Všechny ingredience kromě červené řepy dáme do mělké mísy a zlehka promícháme.
  4. 4.Na dresink vymícháme majonézu s hořčicí, jogurtem, kapary a mlékem dohladka. Ochutíme solí a pepřem. Salát důkladně promícháme s dresinkem a odložíme alespoň na hodinu do chladu.
  5. 5.Před podáváním nahrubo nasekáme kopr a najemno nastrouháme za lžičku křenu. Do salátu vmícháme červenou řepu a posypeme nastrouhaným křenem a nasekaným koprem.
Reklama