Reklama
Potřebujeme:
- 300 g červené řepy
- 300 g brambor
- 150 g bulvy celeru
- 400 g uzené šunky
- 1 jablko
- 2 lžíce citronové šťávy
- 60 g sterilovaných okurek
- 300 g kyselých ryb v nálevu (například baltské sledu)
- 80 g majonézy
- 1 lžička hořčice
- 50 g smetanového jogurtu
- 2 lžíce kaparů
- 50 ml mléka
- sůl
- pepř
- půl svazku čerstvého kopru
- trochu čerstvého křenu
Postup:
- 1.Červenou řepu povaříme 50 až 60 minut ve vroucí osolené vodě, necháme vychladnout a oloupeme. Brambory i se slupkou omyjeme a ve vroucí osolené vodě 20 až 25 minut povaříme. Scedíme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Červenou řepu i brambory nakrájíme na kostičky.
- 2.Očištěný celer nakrájíme na tenké proužky a šunku na kostičky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec, dužinu nakrájíme na tenké plátky a v misce smícháme s citronovou šťávou. Okurky nakrájíme na proužky a okapané ryby na větší kostky.
- 3.Všechny ingredience kromě červené řepy dáme do mělké mísy a zlehka promícháme.
- 4.Na dresink vymícháme majonézu s hořčicí, jogurtem, kapary a mlékem dohladka. Ochutíme solí a pepřem. Salát důkladně promícháme s dresinkem a odložíme alespoň na hodinu do chladu.
- 5.Před podáváním nahrubo nasekáme kopr a najemno nastrouháme za lžičku křenu. Do salátu vmícháme červenou řepu a posypeme nastrouhaným křenem a nasekaným koprem.
Reklama