Reklama
Do elektrických grilů patří v první řadě zahradní a kontaktní modely, které vyžadují nutnost elektrické zástrčky, která nemusí být součástí každé zahrady.
Teplota elektrického grilu se reguluje jediným kolečkem a dá se použít v kuchyni nebo na balkónech domu. Jejich výhodou je snadná skladovatelnost. Nevýhodou bývá vyšší cena a snadná poruchovost.
Elektrické grily se dále dělí na:
- Kontaktní grily, kde grilované maso se přiklopí další deskou a griluje z obou stran
- Elektrický gril s klasickým kovovým roštem
- Raclette gril s horní deskou, na které se griluje maso a spodní pánvičkou kde se může rozpustit sýr a následně ním polévat maso
Elektrické zahradní grily lze použít snadno na balkonech a terasách. Ke grilování totiž nepotřebujete plynovou láhev ani dřevěné uhlí, stačí zásuvka pro zapojení zástrčky.
Co by elektrický gril rozhodně měl mít?
- spodní vanu s miskou pro odkapávající šťávu
- horní víko – pro případné nepřímé grilování a maximální využití tepla
- kvalitní grilovací rošt – např. litinový, který nejlépe přenáší teplo
- zdroj tepla – topnou spirálu s dostatečným výkonem
- možnost plynulé regulace výkonu
Reklama