Jak vybrat správnou sušičku potravin

0
19
Reklama

Sušičky ovoce slouží ke snížení obsahu vody v surovinách. Jedná se o způsob dlouhodobé konzervace, při které přesně víte, co sušené plody obsahují.

Sušení potravin je mnohem zdravější a zároveň bezpečnější způsob uchovávání potravin. Sušené ovoce, zelenina, bylinky, maso nebo houby, si uchovají svou přirozenou chuť, vůni i obsah vitamínů a zdravých látek mnohem déle.

1. Výhody sušení ovoce, zeleniny a dalších potravin
2. Sušičky pro domácí využití
3. Sušičky do restaurací a barů
4. Podrobný průzkum podle toho, co potřebujete
5. Tipy pro správné sušení

Sušičky G21 Paradiso pro domácí využití

K sušení menšího množství surovin je vhodná řada Paradiso. Své místo najde v každé domácnosti, ve které se během roku suší oblíbené ovoce, zelenina, zeleninové chipsy, bylinky, houby a další. Sušičky řady Paradiso jsou velice skladné. Potěší vás i jejich příznivá cena.

Sušičky G21 Harmony pro velkoobjemové nebo komerční využití

Řada Harmony je určena pro náročnější uživatele, kteří suší častěji nebo ve větším objemu. Velmi oblíbená je také u majitelů a provozovatelů restaurací a barů, vegetariánských jídelem nebo podniků se zaměřením za zdravou výživu a životní styl.

Podrobný průzkum podle toho, co potřebujete

G21 Paradiso Small aneb něco malého na začátek

Jestliže se sušením potravin teprve začínáte a preferujete spíše nižší pořizovací cenu, prohlédněte si sušičku řady G21 Paradiso Small. Za pouhých několik stokorun pořídíte šikovnou pomocnici, která ve vaší domácí kuchyni nezabere mnoho místa. Je velmi jednoduchá, vystačí si s jediným ovládacím tlačítkem. Počítejte jen s tím, že ji po skončení sušení budete muset sami vypnout, není vybavena časovačem s automatickým vypínáním sušení.

G21 Paradiso Cube a Big aneb když jde mlsná ruku v ruce s touhou po pohodlí

Jestli chcete sobě i sušičce dopřát víc volnosti, prohlédněte si sušičky G21 Paradiso Cube nebo G21 Paradiso Big. S časovačem a automatickým vypínáním se o sebe už postarají samy a vy se můžete v klidu věnovat odpočinku, rodině nebo třeba krájení dalších a dalších jablek, mrkví nebo plátků masa pro příští sušení.

Tipy pro dokonalé sušení potravin

  • K sušení používejte suroviny v co nejlepší kvalitě, tedy zralé a čerstvé
  • Pokud ovoce není zralé, nedosáhne při sušení správné barvy, pokud je přezrále, bude zase příliš měkké a kašovité.
  • Doporučujeme také plody začít sušit co nejkratší dobu po jejich sběru.
  • Tenší plátky, rychlejší sušení a naopak.
  • Usušené potraviny skladujte ve vzduchotěsných nádobách, ideálně na tmavém místě při pokojové nebo nižší teplotě
  • Oxidaci neboli zhnědnutí potravin na vzduchu zabraňte jejich ponořením do slabého roztoku vody a citronu

 

Reklama