Kuřecí galantina

0
93
Reklama

Potřebujeme:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 300 ml smetany
  • 100 g másla
  • 4 žloutky
  • 200 g žampionů
  • směs čerstvých bylinek (petrželka, rozmarýn, tymián)
  • 1 l kuřecího vývaru (z kostky)
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. 1.Připravíme nádivku: propláchnutí bylinky a očištěné žampiony najemno pokrájíme. Smícháme se smetanou, žloutky a změklým máslem. Ochutíme solí a pepřem.
  2. 2.Omyté osušené kuřecí prsa naplocho prořízneme a naklepeme. Pláty masa rozložíme na navlhčený papír na pečení. Na maso např náplň a opatrně srolujeme is pečícím papírem do rolády.
  3. 3.Roládu zabalíme do čisté utěrky, vložíme do horkého vývaru a povaříme asi 30 minut. Pak necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Reklama