Reklama
Potřebujeme:
- 500 g kuřecích prsou
- 300 ml smetany
- 100 g másla
- 4 žloutky
- 200 g žampionů
- směs čerstvých bylinek (petrželka, rozmarýn, tymián)
- 1 l kuřecího vývaru (z kostky)
- pepř
- sůl
Postup:
- 1.Připravíme nádivku: propláchnutí bylinky a očištěné žampiony najemno pokrájíme. Smícháme se smetanou, žloutky a změklým máslem. Ochutíme solí a pepřem.
- 2.Omyté osušené kuřecí prsa naplocho prořízneme a naklepeme. Pláty masa rozložíme na navlhčený papír na pečení. Na maso např náplň a opatrně srolujeme is pečícím papírem do rolády.
- 3.Roládu zabalíme do čisté utěrky, vložíme do horkého vývaru a povaříme asi 30 minut. Pak necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Reklama