Reklama
Potřebujeme:
- 2 kg vepřového bůčku s kůží
- 6 jablek
- 6 kousků celé skořice
- 2-3 hlávky česneku
- malou svazek čerstvého tymiánu
- hrubozrnnou mořskou sůl
Na glazuru:
- 340 g rybízového džemu
- 200 ml sladkého růžového vína
- 100 ml drůbežího vývaru
Postup:
- 1.Připravíme glazuru: Do hrnce dáme džem, víno a vývar. Suroviny na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme, aby se džem rozpustil. Směs přivedeme do varu, snížíme teplotu a na mírném ohni necháme pobublávať asi čtvrthodinu, aby glazura zhoustla.
- 2.Troubu předehřejeme na 160 ° C. Do kůže na bůčku uděláme dlouhé zářezy asi v půlcentimetrové odstupech. Maso osolíme a dáme do pekáče kůží dolů a pečeme ho asi 2 hodiny. Maso poléváme výpekem.
- 3.Z jablek vykrojíme jádřince a dovnitř vložíme kousky celé skořice. V troubě zvýšíme teplotu na 200 ° C.
- 4.Bůček otočíme kůží nahoru. Přidáme k němu jablka, stroužky neloupaných česneku a větvičky tymiánu. Maso dopékáme asi 20 minut, dokud kůže není křupavá a zlatavá.
- 5.Bůček podáváme s glazurou, jablky, česnekem a pečenými bramborami.
Reklama