Pečený bůček se skořicovými jablky

0
24
Reklama

Potřebujeme:

  • 2 kg vepřového bůčku s kůží
  • 6 jablek
  • 6 kousků celé skořice
  • 2-3 hlávky česneku
  • malou svazek čerstvého tymiánu
  • hrubozrnnou mořskou sůl

Na glazuru:

  • 340 g rybízového džemu
  • 200 ml sladkého růžového vína
  • 100 ml drůbežího vývaru

Postup:

  1. 1.Připravíme glazuru: Do hrnce dáme džem, víno a vývar. Suroviny na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme, aby se džem rozpustil. Směs přivedeme do varu, snížíme teplotu a na mírném ohni necháme pobublávať asi čtvrthodinu, aby glazura zhoustla.
  2. 2.Troubu předehřejeme na 160 ° C. Do kůže na bůčku uděláme dlouhé zářezy asi v půlcentimetrové odstupech. Maso osolíme a dáme do pekáče kůží dolů a pečeme ho asi 2 hodiny. Maso poléváme výpekem.
  3. 3.Z jablek vykrojíme jádřince a dovnitř vložíme kousky celé skořice. V troubě zvýšíme teplotu na 200 ° C.
  4. 4.Bůček otočíme kůží nahoru. Přidáme k němu jablka, stroužky neloupaných česneku a větvičky tymiánu. Maso dopékáme asi 20 minut, dokud kůže není křupavá a zlatavá.
  5. 5.Bůček podáváme s glazurou, jablky, česnekem a pečenými bramborami.
Reklama