Kdy se dopracujete k čistému a suchému nádobí? Používáte myčku nebo ho myjete ručně? A jak necháváte talíře a skleničky vyschnout?
Senzační finský vynález, jak efektivně a zároveň elegantně sušit nádobí, se připisuje finské vynálezkyně MAIJ Gebhard . Ta v 40. letech spočítala, že průměrná domácnost stráví 30 000 hodin mytím a utíráním nádobí.
Myčky práci sice usnadní, ale také nejsou zcela bezpracné: třeba je naložit a vyložit (častý důvod na hádky, však?), Nestojí málo peněz a hlavně, je třeba jim najít v kuchyni místo.
Je to mimořádně rafinované, levné a praktické řešení: skříňka s odvětráváním, která má namísto spodní desky mřížku. Takže umyté nádobí jednoduše vložíte do drátěných systémů, zavřete dvířka a hotovo.
Nádobí v pohodě odkapává a schne elegantně schovaný ve skříňce. Nepotřebujete místo navíc. Skříňka se zpravidla nachází nad dřezem, čili pracovní deska se případnými kapkami nepoškodí. Jednoduše dřez utřete hadříkem. No není to senzační nápad?