Vyzkoušejte smažené květy bezu

0
10
Reklama

Sezóna krásných bezových květů je zde! Připravte si je na slano v těstíčku na oběd či večeři. Nebudete litovat.

Smažené květy bezu

Potřebujete: květy bezu, voda, cukr

Na těstíčko: 2 vajíčka, 2 dl mléka, 4 lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky kypřícího prášku, 1 lžíci oleje

Ve vodě rozmíchejte cukr (poměr asi 1 lžíce cukru na 1 l vody). Potom do této sladké vody namočte alespoň na 15 minut čerstvě natrhané květiny bezu. Nechte si na nich alespoň malinkou stonek. Do sladké vody se namáčejí proto, abychom je zbavili broučků.

Pak si ze surovin na těstíčko udělejte těstíčko, ve kterém květy bezu obalíte. Chyťte květ za stonek a zlehka obalte. Pak můžete smažit na olej dozlatova.

Podávejte s čerstvou zeleninou nebo vařenými bramborami.

Reklama