Zapečené zelné rolky

0
18
Reklama

Potřebujeme:

  • 8 až 10 zelných listů
  • 1 sáček rýže
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 300 g vepřového masa
  • 1 vejce
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • 2 lžičky mleté ​​červené papriky
  • 2 lžíce sladkého kečupu
  • 1 lžičku soli
  • olej
  • sůl
  • pepř

Na omáčku:

  • olej
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malý rajský protlak
  • 2 lžíce kečupu
  • podle potřeby vodu k ředění (případně vývar nebo i pivo)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. 1.Zelné listy povaříme v osolené vodě 3 až 5 minut. Vyjmeme a položíme na čistou utěrku.
  2. 2.Rýži uvaříme ve slané vodě, vyjmeme z kapsy a necháme mírně vychladnout. Přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, vejce, kmín, mletou sladkou papriku, kečup, sůl a pepř a promícháme.Mäsovou směsí naplníme zelné listy a dobře jejich srolujeme.
  3. 3.Připravíme omáčku: Na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, kečup, sůl, pepř a podle potřeby zředíme vodou nebo vývarem.
  4. 4.Rolky převážeme kuchyňskou nití, vložíme do vymazaného pekáče těsně vedle sebe a zalijeme rajčatově-cibulovou omáčkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 ° C asi 45 minut. Zelné rolky podáváme s čerstvým chlebem. Chutnají teplé i studené.
Reklama